Telstar huurt speler van FC Barcelona

Telstar en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de tijdelijke komst van Marcus McGuane naar Velsen. De 20-jarige Engelse middenvelder wordt de rest van het seizoen door de Witte Leeuwen gehuurd.

‘Ik ken Marcus nog van mijn tijd in Londen toen hij nog bij Arsenal in de jeugdopleiding speelde’, vertelt trainer Andries Jonker op de website van Telstar. ‘Hij is een middenvelder met een enorm talent, droeg de aanvoerdersband bij verschillende elftallen en maakte reeds zijn debuut in het eerste van Arsenal, maar ook van FC Barcelona. Het is op zijn leeftijd echter enorm belangrijk om minuten te maken, wedstrijden te spelen met veel weerstand om zodoende beter te worden. Dat kan hij hier gaan doen in Velsen-Zuid. Marcus heeft een enorme drive en staat te popelen om bij ons te komen spelen. Ik ben erg blij met zijn komst.’

Zie ook de tv-reportage van Foxsports, waarin Andries Jonker en Marcus McGuane de opmerkelijke overstap toelichten.