Gouden Eeuw Feest Brederode

Gouden Eeuw Feest Brederode
© RTV Seaport / PR
Zaterdag 24 en zondag 25 augustus wordt het jaarlijkse Gouden Eeuw Feest gevierd op de Ruïne van Brederode. Dit jaar staat het Huwelijk van Johan Wolfert van Brederode met Louise van Solms centraal, waarmee Brederode zwager werd van de Prins van Oranje. 
Op de Ruïne geven Johan Wolfert van Brederode en Louise elkaar op zaterdag 24 augustus om 12.00 uur het ja-woord onder leiding van dominee Blondel uit 1638. De Orde van de Vrolijkheid, van de dochter van Johan Wolfert uit zijn eerste huwelijk, treedt op en ook Louise laat van zich horen. De Huwelijksstoet van 300 historische personages wordt verbeeld in een Playmobil-opstelling, gebaseerd op een officieel pamflet van de Koninklijke Bibliotheek uit 1638.
Na de ceremonie worden alle andere activiteiten geopend. Voor het volledige programma kijk op de website ruinevanbrederode.nl