Tall-ship Amergo Vespucci verlaat IJmuiden

Tall-ship Amergo Vespucci verlaat IJmuiden
Foto: RTV Seaport/Ton van Steijn

Het Italiaanse tall-ship de Amerigo Vespucci, dat zondag afmeerde in Amsterdam, heeft Nederland via de sluizen van IJmuiden weer verlaten. Wie weet wordt het schip volgend jaar opnieuw verwelkomd in IJmuiden tijdens Pre-Sail IJmond dat op 9, 10 en 11 augustus plaatsvindt. Het is echter nog niet zeker of het schip volgend deelneemt aan Sail Amsterdam van woensdag 12 t/m 16 augustus 2020.

Het Opleidingsschip Amerigo Vespucci maakt dit jaar een tocht door Europa, die begin juli startte. In die tussentijd zijn onder andere Dublin en het Duitse Rostock aangedaan. De driemaster dient als opleidingsschip voor kadetten van de Italiaanse marine, die gedurende drie maanden van de Atlantische Oceaan en Noord-Europa naar de Baltische Zee varen. Aan boord zitten 121 studenten, waaronder 28 vrouwen en 20 buitenlanders, van de Italiaanse Naval Academy uit Livorno. Na Amsterdam vaart het schip door naar Spanje en Italiƫ.