Voorleestalenten en Boekmaatjes gezocht

Voorleestalenten en Boekmaatjes gezocht
© RTV Seaport / PR

Om iedereen die van lezen houdt of het nog moet leren zo goed mogelijk te helpen zijn er activiteiten in de bibliotheek. Werk je graag met mensen, hou je van lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk?  Dan zoeken wij jou.

Als onze lezer niet naar de boeken kan komen, komen de boeken naar de lezer!  Een Boekmaatje is een vrijwilliger die met boeken één keer per drie weken een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn. Zowel ouderen als jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn.

In zowel IJmuiden als Velserbroek wordt wekelijks voorgelezen aan kinderen. Aansluitend is er nog een activiteit in het thema van het boek. Voor deze activiteiten zijn wij dringend op zoek naar extra (creatieve) voorleestalenten om ons voorleesteam te versterken!

Mail naar Jet Winkel, vrijwilligers coördinator, voor meer informatie:  jwinkel@bibliotheekvelsen.nl