Italiaans zomerfeest met Fabiana Dammers

Italiaans zomerfeest met Fabiana Dammers
Foto: Steven Veenstra

Afgelopen woensdag was het opnieuw groot feest in woonzorgcentrum Velserduin. De IJmuidense singer-songwriter Fabiana Dammers trad op met haar Italiaanse liedjesprogramma.

Hoewel de meeste mensen in het publiek geen Italiaans verstaan, staat dat het succes van Fabiana bepaald niet in de weg. Er wordt volop meegezongen met nummers als: ´Non ho l’età´ van Gigliola Cinquetti (winnend lied Eurovisie Songfestival 1964) en ´Pazza Idea´ van Patty Pravo (waarvan de melodie door Rita Hovink werd gebruikt voor ‘Laat me alleen’). Of het nu een nummer van Zucchero, Valeria Rossi of Fabiana zelf is (O.a. ´Tu´ en ´Sogno´), het brengt het publiek in vervoering en ontroering.

Roberto Palatresi (foto), geniet schijnbaar nog het meest van dit ´feest van herkenning´. Hij is zeer enthousiast en steekt zijn duim op: ´Bellissima! Wat een mooie muziek´. Ondertussen wordt er genoten van pizza. Activiteitenbegeleidster Monique Boersen-Vogel kijkt tevreden terug op de mooie middag: `Het Velserduin Zomerfeest wordt erg goed ontvangen. Het is de bedoeling dat het zomerfeest een ´vakantiegevoel in eigen huis´ geeft. Fabiana Dammers bracht ons vanmiddag naar het zomerse Italië. Heerlijk!´

Het Velserduin Zomerfeest gaat de laatste twee weken in.
De verschillende activiteiten zijn te volgen via de Facebook-pagina: ´Woonzorgcentrum Velserduin´