Vissen is gezond

Vissen is gezond
© RTV Seaport / PR

Jaarlijks krijgen meer dan 4000 leerlingen van groep 6, 7 en 8 in MidWest Nederland visles omdat uit onderzoek van Jantje Beton is gebleken dat een op de zeven kinderen tussen 4 en 14 jaar bijna nooit buiten speelt.

Goed opgeleide VISmeesters geven een biologieles over de flora en fauna onder water. Daarnaast leren ze de kinderen in een praktijkles om voorzichtig met de vis om te gaan zodat hij niet beschadigd. De meeste hengelsportverenigingen bieden ook activiteiten aan.

Om te mogen vissen is veelal een VISpas nodig. Deze is online te bestellen. Met de VISpas ben je meteen lid van een hengelsportvereniging.

Meer weten over vissen, vislessen of een hengelsportvereniging in de buurt? Kijk dan op de site van Sportvisserij MidWest Nederland.