Garagebox met drugs gesloten

Garagebox met drugs gesloten
Foto RTV Seaport/PR

Burgemeester Dales van Velsen heeft vrijdagochtend 2 augustus een garagebox aan de Hoofdstraat in Santpoort voor de duur van drie maanden gesloten. Dat betekent dat tot 1 november 2019 niemand de garagebox mag betreden.

Na een anonieme tip troffen medewerkers van de politie namelijk op 29 mei 2019 in deze garagebox een zogenoemde handelshoeveelheid harddrugs en illegale sigaretten aan. De verdachte is een viskarhouder uit Santpoort, die in mei werd opgepakt.

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.

Melden kan via de gewone nummers van de politie (0900-8844 of bij spoed 112), maar ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).