Titel Museumhuis voor Beeckestijn

Titel Museumhuis voor Beeckestijn

Afgelopen vrijdag 28 juni is Museumhuis Verdieping Beeckestijn geopend. Dit is het achtste van de uiteindelijk 35 Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. In Museumhuizen hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug rond te lopen. Je wordt uitgenodigd om je thuis te voelen.

Wanneer je Buitenplaats Beeckestijn bezoekt, is het haast niet voor te stellen dat het ooit begon als een hofstede, een kleine boerderij die bestond uit maar één vertrek. Nadat verschillende families het huis flink hebben uitgebreid, is Buitenplaats Beeckestijn geworden wat het nu is.

In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Het is ook zeker de moeite waard om de prachtige tuin eens te bekijken.

Museumhuis Verdieping Beeckestijn is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00-16.00 uur. Op de website www.museumhuizen.nl kun je tickets bestellen en ontdekken welke Museumhuizen nog meer te bezoeken zijn.