Jonker van Zuid-Duitsland naar Velsen-Zuid

Jonker van Zuid-Duitsland naar Velsen-Zuid
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Andries Jonker stond maandag 1 juli voor het eerst op het trainingsveld bij Telstar. “Toen ik naar VfL Wolfsburg ging, stond er een privéjet klaar en werd ik in een grote Volkswagen opgehaald. Vervolgens een persconferentie met vijfig journalisten en een training met een paar honderd man. Anders dan mijn eerste dag bij Telstar, maar dit is ook heel mooi”, aldus Jonker na zijn eerste training bij De Witte Leeuwen.

Andries Jonker met al zijn internationale ervaring de nieuwe trainer van Telstar: een verrassing voor velen, maar hij is een tevreden mens. “Ik wil graag werken bij een club waar ik een goed gevoel bij heb en dat is Telstar. Ook wil ik werken met goede mensen en ik denk dat die hier zijn. Telstar is een club met een plan en een ambitie. Wij willen met vijf a zes jaar promoveren. Als ik daaraan kan meehelpen om daar een begin voor te creëren dan wil ik dat graag doen”, vertelt Jonker.

Bij de eerste training stonden er negentien voetballers op het veld waaronder Shaquill Sno. Telstar en de voetballer hebben nog geen definitief akkoord, maar naar verwachting gaan beide partijen eruit komen. “Wij moeten alleen nog de puntjes op de i zetten”, aldus Sno.

Andries Jonker verwacht niet dat aanvaller Terell Ondaan dit seizoen voor Telstar gaat spelen. “Wat ik heb begrepen is dat de kans heel klein is en dat hij bezig is met een transfer. Ik ga er dan ook vanuit dat hij verrekt, maar als hij blijft is hij van harte welkom”, zei Jonker.

video en Tekst: NHnieuws.nl