Intentieovereenkomst proef Kitesurfen

Intentieovereenkomst proef Kitesurfen
© RTV Seaport / PR
Vandaag,  3 juli ondertekenen De IJmuider Reddingbrigade (Kees Buis), de Nederlandse Kitesurf Vereniging (Joris van Essen) en de gemeente Velsen (wethouder Bram Diepstraten) de intentieovereenkomst ‘Proef Kitesurfen’
Gezien de groeiende belangstelling voor het strand van IJmuiden onder kitesurfers is het belangrijk duidelijke informatie te verstrekken over waar wel en niet gekite kan worden. De gemeente Velsen heeft de ambitie om de wind- water- en durfsport te bevorderen en daarbij de veiligheid voor de strandbezoekers te waarborgen. Hierbij zijn de IJmuider Reddingsbrigade en  de Nederlandse Kitesurf Vereniging zeer belangrijke partners.
 
Daarom is de verantwoordelijk wethouder Diepstraten bijzonder blij om samen met genoemde partners deze overeenkomst te tekenen.
Hierin staat onder andere: dat er een nieuwe zone indeling vastgesteld, er een maandelijks overleg is tussen partners en er wordt  een spotbeheerder aangesteld, deze heeft als taak kitesurfers aan te spreken op onveilig gedrag (ook op het water)

 

 

De overeenkomst geldt van 1 april 2019 tot 1 oktober 2020. Er zijn recent nieuwe borden geplaatst zijn waarop is aangegeven wat wel en niet mag, deze zijn speciaal gemaakt voor deze proef.