Letters aangekomen in IJmuiden

Letters aangekomen in IJmuiden
© RTV Seaport / PR

De .IJmuiden-letters zijn vrijdagochtend aangekomen op de Trawlerkade. Net op tijd voor het Havenfestival IJmuiden, dat komend weekend wordt gehouden en waarbij 25.000 bezoekers worden verwacht.

‘Met de letters laten wij zien dat bezoekers uit binnen- en buitenland van harte welkom zijn en dat wij graag een bijdrage leveren aan de spreiding van de toeristen over de metropoolregio Amsterdam’, aldus citymarketeer Friso Huizinga.

Na het Havenfestival gaan de letters naar de Felison Cruise Terminal bij de IJmondhaven, waar dit jaar meer dan zestig cruiseschepen aanmeren. Deze zomer zijn de letters ook nog te zien op het Zomerfestival .IJmuiden, bij de festivals in de Velsen Valley en op Dorpsfeest Santpoort.

De .IJmuiden-letters zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Velsen, het Rabo Investeringsfonds, Zeehaven IJmuiden en KVSA.