Andries Jonker nieuwe trainer Telstar

Andries Jonker nieuwe trainer Telstar
Andries Jonker (foto Telstar)

Telstar heeft een nieuwe hoofdcoach en niet de eerste de beste: Andries Jonker zal de komende twee seizoenen het trainerschap op zich nemen en dit combineren met de functie van technisch directeur. Daarmee heeft de club in één klap waardige opvolging gevonden voor het duo Mike Snoei en Piet Buter, dat de afgelopen twee seizoenen de club de nodige successen heeft gebracht met als hoogtepunt de halve finale van de play-offs in mei 2018.

Respect en waardering klinken door in de reacties op social media; diverse clubwatchers, journalisten en trouwe aanhangers vragen zich af hoe Telstar het met zijn beperkte middelen toch weer voor elkaar heeft gekregen om een aansprekende naam als Jonker binnen te hengelen. De 56-jarige Volendammer was van 2009 tot 2011 assistent van Louis van Gaal bij Bayern München en trainde in het verleden onder andere FC Volendam, MMV, Willem II en VfL Wolfsburg in de Duitse Bundesliga.

Zie ook het video-interview van onze mediapartner RTV-NH waarin Jonker aangeeft Telstar een leuke club te vinden. ,,Ik me verheug op een mooie klus. Ik wil in deze fase van mijn loopbaan heel graag iets doen wat ik echt leuk vind, waar ik plezier in heb. Dit is een mooi project.”