Fanatieke voorronde Telstar Street League

Fanatieke voorronde Telstar Street League
Foto Ron Pichel

Het ging er fanatiek, maar sportief aan toe, afgelopen woensdag tijdens de voorronde van de Telstar Street League op het straatvoetbalveldje aan de Homburgstraat in IJmuiden. Vier jongensteams en drie meidenteams gingen in twee aparte poules de strijd aan voor een plek in de finaleronde.

De korte wedstrijdjes waren vaak spannend, met soms verrassende uitslagen. Het talrijke publiek werd goed vermaakt. Uiteindelijk wonnen de Atlas Lions bij de jongens en the Only Legends bij de meiden. Maar ook de teams de Sappige Noebies, de Badeendjes, de Blauwe Leeuwinnen, FC Street Boys en Plug-In maken nog alle kans op een plek in de eindronde. Daarvoor moeten ze dan wel een wijkbijdrage leveren, waarmee ze net zoveel punten kunnen verdienen als met het voetballen.

Een week eerder was er al een voorronde in Velserbroek, waar FC WC-papier en BCP de Steenhoekers de beste papieren hebben om de finale te halen. Die finale is in oktober en wordt gehouden in het Rabobank IJmond stadion voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar.

De Street League, die dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd, wil zowel een gezonde en sportieve levensstijl bevorderen als de leefbaarheid in de wijken vergroten. Het is een activiteit van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met Stichting Welzijn Velsen en SportSupport, financieel mogelijk gemaakt door Van Mossel Peugeot Heemstede en de gemeente Velsen.

Zie voor meer info en foto’s www.telstarthuisindewijk en de Facebookpagina TelstarStreetleague.