Havenfestival; duurzaamheid en innovatie

Havenfestival; duurzaamheid en innovatie
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst en cultuur, de visserij en de havens.

Duurzaamheid en innovatie zijn dit jaar belangrijke speerpunten van het festival. Zo wordt in samenwerking met Stichting Noordzeevis IJmuiden, Cornelis Vrolijk en Fish & Seafood Waasdorp een groot visplein ingericht, zorgt Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) voor groene windenergie en is de horeca grotendeels plasticvrij. Het evenement staat bol van de nautische en culturele activiteiten. Dankzij een groot aantal sponsors zijn alle activiteiten gratis toegankelijk.

Komende week verschijnen op deze plek regelmatig uitgelichte onderwerpen van het Havenfestival.