Nieuwe locatie Pierloop 2019

Nieuwe locatie Pierloop 2019

De organisatie van de Pierloop Velsen heeft besloten de start en finish van de Pierloop 2019 te verplaatsen naar de Kennemerboulevard in IJmuiden. De parcoursen van de Pierloop, die plaatsvindt op zondag 8 september, zijn aangepast en met Parkeerbeheer IJmuiden aan Zee is overeengekomen dat op vertoon van een startnummer tegen een gereduceerd tarief een parkeerkaart (uitrijkaart) aangeschaft kan worden.

De bestaande afstanden 5, 10 en 15 kilometer blijven bestaan net als de scholenloop en de guppenloop. De 10 en de 15 kilometer gaan net als in de voorgaande edities door de Marconistraat.

Verder hebben de stichting Pierloop Velsen, hoofdsponsor Cornelis Vrolijk en de gemeente Velsen in overleg besloten dat de 27e editie van de Pierloop Velsen deel gaat uitmaken van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem dat wordt georganiseerd door SportSupport Kennemerland.

Pierloop Velsen heeft na twee jaar afwezigheid in 2018 een succesvolle herstart gemaakt. Met deelname aan het RSM Loopcircuit hoopt de organisatie dit jaar het aantal deelnemers weer op het oude niveau van tussen de 1500-2000 deelnemers te krijgen.