Zelf fijnstof meten in de IJmond

Zelf fijnstof meten in de IJmond
Foto: BRAK IJmuiden

Wilt u ook graag weten en meten hoe het met de fijnstofconcentraties in uw leefomgeving is? Kom dan woensdag 26 juni 19.30 uur naar de startbijeenkomst Hollandse Luchten bij BRAK IJmuiden. De bijeenkomst vindt plaats in het rode gebouw naast BRAK, genaamd De Refter.

De bijeenkomst staat in het teken van kennismaken en kennisdelen met iedereen die mee wil doen aan deze luchtkwaliteitsmeting door burgers. Op basis van de verwachtingen/ motivaties van de deelnemers worden gezamenlijk de meetdoelen bepaald.

Er worden korte presentaties gehouden door het RIVM en de werkgroep IJmuiden. Uiteraard is er gelegenheid voor vragen; de GGD en de omgevingsdienst zijn aanwezig om deze te beantwoorden. Uiteindelijk bepaalt de werkgroep samen met de aanwezigen waar de sensoren het beste geplaatst kunnen worden.

Aanmelden via: https://www.meetup.com/Hollandse-Luchten/events/261620454/