Skelter voor basisschool Het Kompas Oost

Skelter voor basisschool Het Kompas Oost
© RTV Seaport / De Jutter

Vrijdagmiddag was groep 6-7 van basisschool Het Kompas Oost in IJmuiden bij het Pieter Vermeulen Museum op bezoek waar zij van wethouder Floor Bal te horen kregen dat ze het winnende lot hadden getrokken voor een skelter die door de leerlingen van de Tata Steel Academy zal worden gebouwd. 

De expositie Afvalexperience in het Pieter Vermeulen Museum werd bezocht door 115 schoolklassen (zo’n 3.500 kinderen) uit de IJmond regio. Leerlingen die het museum bezochten namen allemaal afval mee in de vorm van een leeg blikje. Deze kunnen voor 100% worden gerecycled.

Alle ingezamelde blikjes gaan naar Tata Steel waar de blikjes zullen worden gerecycled en worden gebruikt om er een heuse skelter van te maken. Over twee maanden zal de skelter klaar zijn waarna die aan de winnaars zal worden overhandigd.