NieuwsPunt. – 17 juni 2019

NieuwsPunt. – 17 juni 2019
Foto: RTV Seaport

Een volle en gevarieerde uitzending, deze editie van het actualiteitenprogramma NieuwsPunt van maandag 17 juni. Vanwege de afwezigheid van Netty Struijs werd Sjoerd Dekker dit keer bijgestaan door Gertjan Huijbens. Samen interviewden zij diverse gasten, zowel in de studio als via de telefoon. Hieronder zijn de twee uren uitzending terug te luisteren.

In het eerste uur was Nina Nicolai de studiogast. Nina is coördinator van het programma School’s cool IJmond van Telstar Thuis in de Wijk, dat op zoek is naar vrijwilligers die thuismentor willen worden van brugklassers in een kwetsbare situatie. Nina weet bovendien vanwege haar studie en achtergrond het nodige over de jeugdzorg, waar momenteel het nodige over te doen is.

Daarnaast in dit uur het wekelijkse interview met Johan Zwakman van wijkplatform IJmuiden-West en een telefoongesprek met Liz Engelmoer, die een crowdfundingsactie is begonnen voor haar ernstig zieke vader Luc van der Molen. De bij velen bekende IJmuidenaar leidt aan de progressieve spierziekte PSMA. Via www.geefomlucvandermolen.nl wil zijn dochter geld inzamelen voor een stamceltransplantatie.

Uur 1:

In het tweede uur was Nel Luiken te gast. Naast fotograferen en het organiseren de IJmuiden-Quiz doet zij nog veel meer, zoals het twee keer per week leiden van het Praathuis in de bibliotheek Velsen. Daar oefenen mensen met een buitenlandse achtergrond met de Nederlandse taal en Nel wil nu voor een aantal van hen in de vakantieperiode interviews regelen bij uiteenlopende bedrijven.

Aan de telefoon zijn Emiel Webbe van wijkplatform IJmuiden-Zuid, die ook ingaat op de grafietregens en andere uitstoot van Tata, en Jelle Blaauwbroek van Raadsplein TV. Met laatstgenoemde wordt teruggekeken op een drukke week lokale politiek met ven sessies op twee avonden, waaronder een raadsbrede sessie over de Perspectiefnota:

Uur 2: