Video: Santpoort barst van het talent

Video: Santpoort barst van het talent
foto Ton van Steijn

De jury had het erg moeilijk, vrijdagavond bij de allereerste editie van Santpoort’s Got Talent! in de nieuwbakken muziektent op het dorpsplein. De negen acts die zij moesten beoordelen waren zeer verschillend en bijna allemaal van een verrassend hoog niveau. Uiteindelijk won het Santpoorte musicalduo Arnout Bultje en Maartje Pietersen, met de IJmuidense singer-songwriter Zoe Gerritsen als goede tweede.

De Aart Aarts Talent Bokaal, die in zijn gedachtenis werd uitgereikt door zijn dochter Jennifer, had net zo goed naar de 14-jarige rapper Boy van der Veen, de 13-jarige volkszanger Brandon Bakkum, de Italiaanse jazz-zangeres Chiara Vezzani of pianiste Lisa Tiersma kunnen gaan. ,,Het is voor ons appels met peren vergelijken”, aldus juryvoorzitter en zangdocent Carolien Goeman. ,,We zijn zwaar onder de indruk; deze opkomst, verscheidenheid en dit niveau hadden we zeker de eerste keer niet verwacht.” Naast Carolien bestond de jury uit Steef Scholten, Anita Sanders en Gertjan Huijbens.

Presentator en dorpsomroeper Theo Koster was ook blij verrast, niet alleen met de deelnemers maar ook met de grote opkomst van het publiek. Dit onderstreepte volgens hem het belang van de eind vorig jaar gereed gekomen muziektent in het centrum van Santpoort voor laagdrempelige culturele activiteiten. Vervolgens ging hij met de glazen pot rond om te collecteren voor het Aart Aarts fonds, de initiatiefnemer van zowel de muziektent als Santpoort’s Got Talent, dat volgend jaar ongetwijfeld een vervolg krijgt.

Zie via Facebook de foto’s van Ton van Steijn en het Aart Aarts fonds en hieronder de videoreportage van Jan Goemaat: