Mike Snoei verlaat Telstar

Mike Snoei verlaat Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Mike Snoei gaat aan de slag bij De Graafschap. De Rotterdamse trainer, die de afgelopen jaren aan het roer stond bij Telstar, is in Doetinchem de opvolger van Henk de Jong. Snoei tekent een contract tot en met medio 2021 op De Vijverberg.

De 55-jarige Snoei begon in 2017 aan het hoofdtrainerschap in Velsen-Zuid. Hij kende met zijn ploeg een ijzersterk seizoen, waarbij hij het tot ver in de play-offs om promotie naar de eredivisie schopte. Het afgelopen seizoen startten Snoei en Telstar stroef, maar aan het einde van het competitie begon begon de motor te draaien met een sterke laatste periode als gevolg. De periodetitel werd echter net misgelopen.

“De goede resultaten van de laatste twee seizoenen hebben we niet geheim kunnen houden”, licht algemeen directeur Pieter de Waard op de clubsite de overstap van de hoofdtrainer toe. “Wij danken Mike voor zijn inzet, geduld en vertrouwen. Wij gaan op zoek naar een trainer die gelijk aan Mike zijn jongens sprankelend voetbal laat spelen. Een die voetballers beter maakt en een die sfeer en kameraadschap creëert. Dit is precies wat we met Snoei kregen en dat is vanaf nu onze standaard”, aldus De Waard.

Heel blij mee
Snoei zelf reageert opgetogen over zijn transfer. “Hier ben ik heel blij mee. Ik denk dat De Graafschap een club is die heel goed bij mij past”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Het is de club uit mijn achtertuin. Sinds mijn periode bij Vitesse twintig jaar geleden woon ik met mijn gezin in Didam en daar zijn we nooit meer weggegaan. Al mijn buren zijn Superboeren en het hele dorp is voor De Graafschap. Het is een heel mooie club en dit is een prachtige kans voor mij.”

Voordeur
“Ik ben blij dat Telstar wil meewerken”, vervolgt de trainer. “De club krijgt nog een kleine vergoedingssom voor mij en daar ben ik blij om. Ik verlaat Telstar door de voordeur na twee mooie jaren. Ik blijf de club dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven na een aantal jaar in het buitenland.” Eerder was Snoei al hoofdtrainer van onder meer Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Naast De Graafschap had ook eredivisionist Fortuna Sittard interesse in de oefenmeester.

Tekst: NHNieuws