Moestuin ‘Kweek bij Zee’ bij de Dwarsligger

Moestuin ‘Kweek bij Zee’ bij de Dwarsligger

Woensdagmiddag trokken bewoners van Zee- en Duinwijk naar buurthuis de Dwarsligger om de officiële opening bij te wonen van de moestuin op het veldje naast het buurthuis. Initiatiefneemster Carrie Nupoort vroeg zich al jaren af wat de beste bestemming kon zijn van het veldje en kwam op het idee van een moestuin.

Er werden fondsen gezocht wat resulteerde in een bedrag van het GIDS-project en bijdragen van het Oranjefonds en zeevisgroothandel Cornelis Vrolijk. Vervolgens kon het vrijwilligersteam, wat inmiddels spontaan geformeerd was, aan de slag om een plan op te stellen en uit te voeren. Ben Oorthuis, één van de vrijwilligers, raakte zo geïnspireerd dat hij besloot in september te starten met de opleiding tuin- en landschapsarchitect in Velp.

Het resultaat van de moestuin ‘Kweek aan Zee’ mag er zijn. De bedoeling om een plek te creëren waar wijkbewoners met elkaar aan de slag kunnen met de moestuin, elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje en een kopje koffie, is volledig geslaagd.

(foto’s Chris Hoppenbrouwer en Ton van Steijn)