Fantasy Day op Ruïne van Brederode

Fantasy Day op Ruïne van Brederode
© RTV Seaport / PR
In het Pinksterweekend wordt op zondag 9 juni voor de eerste keer Fantasy Day georganiseerd op de Ruïne van Brederode. Een droom die tot leven komt door Marieke Frankema die haar nieuwe fantasy-boek voor young adults presenteert: ‘Dansen tot de zon komt’.
Op verschillende momenten wordt voorgelezen uit haar boek en om 14.00 uur vindt de officiële presentatie plaats. Schrijfster Daniëlle Pasma geeft een preview van haar nieuwe boek voor volwassenen dat binnenkort verschijnt: ‘Rode Draden’ en Angelique Schipper, medebeheerder van de Ruïne, leest het ‘verste’ hoofdstuk voor uit het kinderboek dat ze aan het schrijven is over de Ruïne.
Deze dag wordt aangekleed met o.a. muziek, dans, fotografie en tekenen. Wie is de mystery guest en wie staat er op de catwalk? Het wordt een speciale dag voor iedereen die van Fantasy houdt om zich te laten zien en gezien te worden met de Ruïne als decor. Neem vooral ook een kleed mee om lekker op te zitten in het gras.
Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni is het Dag van het Kasteel met living history en storytelling. Centraal staat de laatste bewoonster van het kasteel, vrouwe Jolande de Lalaing. Zij ontvangt graag bezoek in de torenkamer. Haar klerk, Rob Hubert van het stamboomonderzoek huisbrederode.nl, laat de resultaten zien van zijn laatste onderzoek: welke vorstenhuizen in Europa allemaal met Brederode verbonden zijn. Ook kun je op deze dag boogschieten. Beide dagen is de Ruïne geopend van 11.00 – 17.00 uur, entree €5,- (0-3 jaar gratis). Voor meer informatie: www.ruinevanbrederode.nl