Examens opnieuw na fout Post NL

Examens opnieuw na fout Post NL
Voormalig Duin en Kruidberg MAVO Foto © RTV Seaport

Door een fout van PostNL moeten 38 leerlingen van het Duin en Kruidbergmavo in Driehuis hun examens biologie en/of Duits nogmaals maken. Het pakket met de examens raakte vermist toen deze aangetekend naar de tweede corrector werd gestuurd.

In een bericht op de site legt de schoolleiding uit wat er mis is gegaan. Na het eerste nakijkwerk werden de examens op 17 mei op de post gedaan, om er ook een tweede externe corrector naar te laten kijken. Maar dan gaat het mis, want vijf dagen later laat de tweede corrector weten dat er nog geen pakket binnen is gekomen. Tien dagen later, op 4 juni, moest de schoolleiding ‘de realiteit onder ogen zien’ dat het postpakket vermist is.

Dat betekent voor de 38 getroffen leerlingen dat zij op woensdag 12 juni geen examenuitslag kunnen ontvangen. Ze moeten Duits en/of biologie herkansen op 17 juni.