Velsen kampioen en naar de Hoofdklasse

Velsen kampioen en naar de Hoofdklasse
© RTV Seaport / Dennis Gouda

In de uitwedstrijd tegen Legmeervogels moest Velsen minimaal een punt overhouden om kampioen te worden en clubgeschiedenis te schrijven. Nog niet eerder voetbalde Velsen in de zondag-Hoofdklasse. Zo’n 250 naar Uithoorn meegereisde supporters zagen dat het team van trainer en coach Martin Haar ternauwernood in zijn missie slaagde.

In de 2e minuut kwam Legmeervogels op 1-0 n even later zelfs op 2-0. Een domper voor de Velsenaren en hun supporters. RKVV Velsen probeerde hierna de aanval te zoeken, maar aanvallend was het allemaal te onzuiver. Toch scoorde Velsen nog voor rust de aansluitende treffer. Patrick Castricum zag zijn kopbal achter keeper Halil Suzulmus in het net verdwijnen.

In de tweede helft gooide Velsen alles op de aanval en kwamen er veel kansen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. De Velsen supporters kregen een hard hoofd in een goede afloop, dat gold echter niet voor Giovanni Dors. Hij wist in de 81e minuut de gelijkmaker te maken: 2-2! En toen Dors uit een scrimmage in de 87e minuut weer scoorde, wist iedereen dat Velsen kampioen ging worden. Na een rode kaart voor de Legmeervogels-keeper bepaalde Zeno van Ooijen de eindstand in blessuretijd zelfs op 2-4.