Night of Music van Soli ongekend grootse show

Night of Music van Soli ongekend grootse show
Foto RTV Seaport / Ton van Steijn

Met een voor Velsense begrippen ongekend grootse show heeft muziekvereniging Soli zaterdagavond op indrukwekkende wijze haar 110-jarig jubileum gevierd. Bijna 1.500 aanwezigen genoten zichtbaar én hoorbaar volop van De Rigo Verffabriek Night of Music.

Het gejuich was niet van de lucht in tenniscentrum Velserbroek, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een echte concerthal, waarin het geluid verrassend goed was, de lichtshow overweldigend en waar dankzij de beelden op drie grote schermen niet alleen de solisten, maar ook de 110 orkestleden en 150 koorleden op het immense podium goed te zien waren.

Nadat DJ DNS met veel samples het concert opende, overweldigden orkest en koor het publiek met een medley van jaren 80 popmuziek. Daarna was het de beurt aan pianist Cor Bakker en Gerard Alderliefste, die er een schepje bovenop deden met onder andere Vivre (Laat me) en Une Belle Histoire.

Bandeonist Carel Kraayenhof beroerde  het publiek tot tranen toe met Adios Nonino, Esther de Haas stal de show met het jazzy en ingetogen Feeling Good. De slagroom op de taart kwam van souldiva Shirma Rouse, die de zaal inpakte met hits als Natural Womanen Think, waarna de finale niet meer stuk kon: We are the champions klonk het massaal, waarbij de vooraf uitgedeelde pennen met lampjes voor een prachtig effect zorgden.