RKVV Velsen kampioen & naar Hoofdklasse

RKVV Velsen kampioen & naar Hoofdklasse
© RTV Seaport / Dennis Gouda

In de uitwedstrijd tegen Legmeervogels moest Velsen minimaal een punt overhouden om kampioen te worden en clubgeschiedenis te schrijven. Nog niet eerder voetbalde Velsen in de zondag-Hoofdklasse. Zo’n 250 naar Uithoorn meegereisde supporters zagen dat het team van trainer en coach Martin Haar ternauwernood in zijn missie slaagde.

In de eerste minuut werd Daniel Zuiverloon van Velsen neergehaald in de 16 meter, maar de scheidsrechter zag daar geen strafschop in. Was Velsen daardoor van slag was of even niet bij de les? In de 2e minuut kwam Legmeervogels op de 1-0 door Yasin Poyraz en even later zelf op 2-0 door Puck Postma. Een domper voor de Velsenaren en hun supporters. RKVV Velsen probeerde hierna de aanval te zoeken, maar aanvallend was het allemaal te onzuiver. In de 16 meter stond de verdediging van Legmeervogels als een huis.

Velsen creëerde mogelijkheden, maar echte kansen ontbraken. Even leek het via Marc Kloosterboer 2-1 te worden, maar die kwam hiervoor een millimeter te kort. Toch scoorde Velsen nog voor rust de aansluitende treffer. Patrick Castricum zag zijn kopbal achter keeper Halil Suzulmus in het net verdwijnen.

In de tweede helft gooide Velsen alles op de aanval en kwamen er veel kansen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Legmeervogels leek zelfs op 3-1 te komen, keeper Yorinn Albers wist een inzet Dennis Bakker ternauwernood tot corner tikken.

De Velsen supporters kregen een hard hoofd in een goede afloop, Giovanni Dors dacht er echter anders over. Hij wist in de 81e minuut de gelijkmaker achter Halil Suzulmus te krijgen: 2-2! Alles wat Velsen was ontplofte. En toen Dors uit een scrimmage in de 87e minuut weer scoorde, wist iedereen dat Velsen kampioen ging worden. Na een rode kaart voor Legmeervogels-keeper Halil Suzulmus bepaalde Zeno van Ooijen de eindstand in blessuretijd zelfs op 2-4.

Grote vreugde op het veld en langs de lijn. Het team van Martin Haar heeft geschiedenis geschreven en komt komend seizoen uit in de Hoofdklasse!

Verslag: Ap Ras