Soli steelt show met imponerende Night

Soli steelt show met imponerende Night
Foto Ron Pichel

Met een voor Velsense begrippen ongekend grootse show heeft muziekvereniging Soli zaterdagavond op indrukwekkende wijze haar 110-jarig jubileum gevierd. Bijna 1.500 aanwezigen genoten zichtbaar én hoorbaar volop van De Rigo Verffabriek Night of Music en zullen dit eenmalig evenement niet snel meer vergeten.

De oe’s en aa’s en het gejuich waren niet van de lucht in tenniscentrum Velserbroek, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een echte concerthal, waarin het geluid verrassend goed was, de lichtshow overweldigend en waar dankzij de beelden op drie grote schermen niet alleen de solisten, maar ook de 110 orkestleden en 150 koorleden op het immense podium goed te zien waren.

Nadat DJ DNS op verrassende wijze en met veel samples het concert opende, overweldigden orkest en koor het publiek met een medley van jaren 80 popmuziek. Daarna was de beurt aan pianist Cor Bakker en Gerard Alderliefste, die er een schepje bovenop deden met onder andere Vivre (Laat me) en Une Belle Histoire (met het orkest).

En toen moest de rest van de show nog komen. Bandoneonist Carel Kraayenhof beroerde, begeleid door koor en orkest, het publiek tot tranen toe met Adios Nonino, Esther de Haas stal de show met de power-soulnummers Proud Mary en River Deep, Mountain High en het jazzy en ingetogen gezongen Feeling Good; een van de vele hoogtepunten van de avond.

De slagroom op de taart kwam van souldiva Shirma Rouse, die de zaal inpakte met hits als Natural Woman en Think, waarna de finale niet meer stuk kon: We are the champions klonk het massaal, waarbij de vooraf uitgedeelde pennen met lampjes voor een prachtig effect zorgden. Daarna ging het feest nog lang door met DJ DNS en de 100% Show band.

Zie hieronder fotoreportage’s van Ron Pichel en Ton van Steijn: