Organist Dirk Out speelt in de Nieuwe Kerk

Organist Dirk Out speelt in de Nieuwe Kerk
© RTV Seaporr / PR

Op vrijdagavond 24 mei om 20.00 uur wordt in de Nieuwe Kerk in IJmuiden het spits van een aantal orgelconcerten afgebeten door organist Dirk Out, die beide orgels zal bespelen.

Dirk Out is geen onbekende in Velsen. Van 1991-2012 was hij directeur van het Kunstencentrum, voorheen de Muziekschool, waar hij zijn eerste orgellessen kreeg bij Albert de Groot. In 1978 behaalde hij aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam het solisten-diploma voor orgel.

Het programma op 24 mei a.s. bestaat geheel uit werken van Johann Sebastian Bach met als thema ‘Bach veelzijdig…’. Zo klinken onder andere enkele koraalbewerkingen, een triosonate en enkele transcripties. Het concert wordt afgesloten met de monumentale en feestelijke Preludium en Fuga in G.

De Nieuwe Kerk ligt aan de Kanaalstraat 250 in IJmuiden.
De toegang is gratis; wel wordt er na afloop een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.