Bellissimo koor in de Engelmunduskerk

Bellissimo koor in de Engelmunduskerk
© RTV Seaport / PR

Zondag 19 mei zingt gemengd koor Bellissimo tijdens de zondagsviering in de Oud-Katholieke Engelmunduskerk in IJmuiden de ‘Deutsche Messe’ van Schubert  Aanvang van de viering is 10 uur aan de Kon. Wilhelminakade. De toegang gratis.

Gemengd Koor Bellissimo uit Heemskerk werd eind 1958 opgericht onder de naam ”Rooms-Katholiek Gemengd Koor Heemskerk”. Omdat het koor ten onrechte nog wel eens als een kerkkoor werd aangemerkt, koos men in 1998 voor de nieuwe naam “Bellissimo”, een naam die associaties oproept met Italië, bij uitstek het land van de opera.

In het veelomvattende repertoire staan dan ook veel muziekwerken in het genre opera en oratorium, die worden afgewisseld door lichtere enpopulaire koormuziek. Bellissimo staat onder leiding van dirigent Lorenzo Papolo en Lena Lelyukhina begeleidt het koor op piano of vleugel.