Start bouw hal tegen grafietregen Tata Steel

Start bouw hal tegen grafietregen Tata Steel
foto: Tata Steel IJmuiden

Tata Steel en Harsco hebben woensdagmiddag met genodigden de eerste schop in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder.

De symbolische handeling werd verricht door onder andere Linda Valent, vertegenwoordiger van de Dorpsraad Wijk aan Zee en Jan van Kampen, initiatiefnemer van Stofmelder.nl. Genodigden kregen een 360° video-demonstratie van de verwerking van ROZA-slak in de nieuwe fabriekshal. Aansluitend konden zij deelnemen aan een burentour met een toelichting op de vervolgstappen en het integrale plan om de verschillende vormen van hinder voor de omgeving aan te pakken.

De realisatie van de hal, die uiterlijk april 2020 gereed voor gebruik zal zijn, verloopt volgens planning. De maatregelen tegen grafiet zijn onderdeel van het integrale plan tegen overlast. Op 6 juni zal dit plan tijdens een informatieavond voor inwoners uit de IJmond worden gepresenteerd.