Kinderen meer bewust van eigen gezondheid

Kinderen meer bewust van eigen gezondheid
Foto: SportSupport

Buurtsportcoaches kom je overal tegen in de regio Zuid-Kennemerland, Bollenstreek en IJmond. Het zijn professionals die in de wijk sport en bewegen versterken en verbinden. Jerry van Akkeren is een van de buurtsportcoaches in gemeente Velsen met de focus op IJmuiden-Oost. Zijn baan als buurtsportcoach is heel divers. “Het is zoveel meer dan het geven van gymlessen. Het contact met kinderen, ouders en verenigingen. Maar ook het organiseren van kleine evenementen zoals de Mega SportMix en hele grote zoals onlangs de Koningsspelen. Je bent een verbinder in de wijk, voornamelijk tussen de scholen, kinderen en daarbij de ouders en de sportverenigingen. Ook ben ik actief met het ondersteunen van verenigingen waar nodig, denk hierbij aan ledenwerving of bij de voorbereidingen van schoolsporttoernooien. Je bent als buurtsportcoach maatschappelijk betrokken want het doel is toch om kinderen te stimuleren om gezonder te leven.”
Trots is Jerry op de Koningsspelen die onlangs zijn georganiseerd. “Dit was wel een hoogtepunt. Zo gaaf om ruim 1100 kinderen te zien sporten en bewegen op het strand”. Vanuit Telstar thuis in de Wijk wordt een lessenreeks aangeboden voor ‘Playing for Succes’, Jerry heeft deze lessen gegeven. Een serie van 10 lessen waarin jongeren of basisschoolkinderen aan de slag gaan met hun eigen gestelde doelen door middel van sporten. “Je ziet aan het einde dat de kinderen gegroeid zijn in hun persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld zelfverzekerder zijn, zekerder voor een groep staan of makkelijker contact maken. Daar doe je zo’n project voor.”