Nieuwspunt 5-5-2019 met Adriaan Jumelet

Nieuwspunt 5-5-2019 met Adriaan Jumelet
Foto: RTV Seaport

NieuwsPunt. wekelijks live radio nieuwsprogramma op maandagavond gepresenteerd door Sjoerd Dekker en Netty Struijs met: Nieuws uit Velsen en de VVV Uitagenda. Met vanavond als gast Adriaan Jumelet, directeur van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij.

Het bedrijf dat de rondvaarten op de Noordzee, in de havens en de verbinding met het Forteiland, SHIP en Noordpier verzorgt. Jumelet gaf verder een toelichting op de plannen voor een snelle bootverbinding tussen IJmuiden en Amsterdam. De rede dat het zolang duurde was de tijd die gemoeid was met het onderzoek van de elektrische voortstuwing van de schepen. Inmiddels richt men zich op waterstof als energiebron. Verwacht wordt dat in het najaar meer bekend wordt.

Het eerste uur kwam politiekverslaggever Jelle Blaauwbroek aan het woord over de agenda van de raadssessies van donderdag 16 mei. Gerard Eijberbergen stelde de VVV Uitagenda in de regio van deze week aan de orde.

Uur 1:

Het tweede uur was voor de voorzitters van de wijkplatforms IJmuiden-Zuid en Noord. Emiel Webbe sprak over de gemeentelijke handhaving en toezicht, waarover de handhavers woensdagavond 15 mei in gesprek gaan met inwoners in zalencentrum Velserduin. Johan Zwakman deed verslag over het Burenoverleg met de bouwers van de nieuwe Zeesluis.

Uur 2: