Nieuwe opslaghal voor Tata Steel

Nieuwe opslaghal voor Tata Steel
Foto RTV Seaport/PR

Tata Steel beschikt sinds woensdag 8 mei over een nieuwe, ultramoderne opslaghal voor rollen staal. De zogenaamde LA-hal is volledig duurzaam en stelt het staalbedrijf in staat om de logistieke processen te optimaliseren en leveringen aan klanten verder te verbeteren.

In de nieuwe opslaghal zijn de allerlaatste technieken toegepast op het gebied van veiligheid en computertechnologie. De volledig automatisch aangestuurde LA-hal is met zijn capaciteit van 50 kiloton maar liefst twee keer zo groot als de overige opslaghallen. Het gebouw is energieneutraal en is zo ontworpen dat de restwarmte van het koelwater van de er tegenover gelegen Warmbandwalserij kan worden gebruikt om het gebouw in de winter te verwarmen.

De kranen in de hal zijn uitgerust met een systeem dat bij het laten zakken van lading de vrijkomende energie opslaat, die vervolgens kan worden gebruikt voor het ophijsen van lading.