Trio Lataster in ‘t Mosterdzaadje

Trio Lataster in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / (Pim van der Zwaan

Zondag 28 april om 15.00 uur is het Trio Lataster te gast in ‘t Mosterdzaadje. Een hele eer en buitenkans om deze uiterst professionele en bevlogen musici aan het werk te zien. Het trio bestaat uit Ingrid Nissen (hobo), Magrita Rondeel (cello) en Mariken Zandvliet (piano) . Op hun programma staan zowel originele als gearrangeerde werken van Corticelli, Kirchner, Bowen en Poulenc.

Een verrassende en kleurrijke combinatie, waarvoor het trio reeds diverse composities liet bewerken. Net als in de meer bekende triobezetting van klarinet, cello en piano is er de mooie samensmelting van houtblazer en strijker, verbonden door de piano.

Trio Lataster is als eerbetoon aan de kunstschilder Ger Lataster opgericht. Vele concerten in diverse combinaties speelden zij in het mooie gastvrije huis van Ger en zijn vrouw Hermine.