Verrassingen bij Velsense lintjesregen

Verrassingen bij Velsense lintjesregen
Foto gemeente Velsen / Reinder Weidijk

Bij de jaarlijkse lintjesregen in de gemeente Velsen was er dit keer een primeur. Twee jongeren kregen een jeugdlintje. Ook waren er bloemen voor een vader en zoon die een inbreker staande hielden.

Danny de Lange en zijn zoon Jeremy zagen iemand in een poort zich verdacht gedragen en bedachten zich geen moment. Jeremy ging zelfs het gevecht aan met de inbreker en hield hem samen met zijn vader in bedwang totdat de politie kwam. Burgemeester Dales roemde hun alertheid, maar drukten hen op het hart om het voortaan direct aan de politie over te laten.

Kaleigh de Bruin (16) en Demi van Straaten (11) ontvingen het Velsense jeugdlintje, een initiatief om jongeren die zich bovenmatig inzetten voor de samenleving nu al te onderscheiden en niet te wachten tot ze minstens 25 jaar vrijwilliger zijn geweest.

De koning had het behaagd om vijf Velsenaren te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. Wie dat zijn en waarom zij en de twee meisjes werden onderscheiden, ziet u vanaf zondag in de reportage op onze zender en website.