Veel lof, maar geen punten voor Telstar

Veel lof, maar geen punten voor Telstar
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Enorme opluchting vrijdagavond 12 april op de tribunes van De Grolsch Veste in Enschede. Thuisploeg en koploper FC Twente won met 1-0 van Telstar en pakte daarmee drie belangrijke punten op weg naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De bezoekers uit Velsen hadden echter het beste van het spel. Toch bleven de Witte Leeuwen met lege handen staan en verdwijnen de play-offs nu uit hun zicht.

Na een klein kwartier spelen kwam het nerveus ogende FC Twente op gelukkige wijze op voorsprong tegen Telstar, dat de laatste weken met een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden zo goed presteerde. Verdediger Elso Brito gleed weg, waardoor Rafik Zekhnini aan het einde van een Twentse aanval kon scoren in de lange hoek.

Verder viel er voor de Twentse supporters weinig te genieten, vond de verslaggever van Tubantia getuige zijn verslag: ‘Telstar speelde bij vlagen makkelijker dan de thuisploeg, dat nog een indirecte vrije trap kreeg vlak voor de goal van Joël Drommel. Daar kwam FC Twente goed weg. En ook in de tweede helft was Telstar hier en daar dreigend.’

Op de valreep kon Telstar zichzelf nog belonen met tenminste één punt. In een vrije scoringspositie kopte Ahmad Mendes Moreira de bal in de 93e minuut echter iets te zwak in, waardoor keeper Drommel redding kon brengen.

Omdat directe concurrent Almere (waar de Witte Leeuwen komende vrijdag op bezoek gaan) wél punten pakte, is de hoop op het winnen van de vierde periodetitel vervlogen. Alleen als Telstar de vier resterende wedstrijden wint, is er via een hogere positie op de ranglijst nog kans op deelname aan de nacompetitie. Maar zelfs trainer Mike Snoei erkent dat dit een loodzware opgave is.

%d bloggers liken dit: