Gitaarspel van Trio DEBU

Gitaarspel van Trio DEBU
© RTV Seaport / PR

Het gitaartrio TRIO DEBU speelt op zondag 7 april om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje een programma waarin de muziek van Claude Debussy centraal staat.

Dit jonge, enthousiaste gitaartrio uit Amsterdam bestaat uit Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Ze hebben zich exclusief toegelegd op de bewerking en vertolking van de muziek van Claude Debussy. Tijdens het concert geven ze een toelichting.

Ze nemen het publiek mee in hun visie op de wereld van Debussy. Deze had voor gitaar willen componeren, maar de gitarist die hij ter verkenning van het instrument uitnodigde kwam nooit opdagen. Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU een programma samengesteld  met zelf gearrangeerde pianowerken. Beschouw TRIO DEBU als de uitkomst van een avond die nooit heeft plaatsgevonden.

%d bloggers liken dit: