Telstar zet opmerkelijke zegereeks voort

Met een overtuigende 4-2 overwinning op SC Cambuur heeft Telstar vrijdagavond zijn opmerkelijke zegereeks van de afgelopen weken voortgezet. In de laatste zeven wedstrijden hebben de Witte Leeuwen zes keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Dat brengt ze op de tweede plaats in de stand om de vierde periodetitel en daarmee is er nog zicht op de play-offs.

Telstar legde de basis van de thuisoverwinning op de veel hoger geklasseerde gasten uit Leeuwarden in misschien wel de beste eerste helft die de Velsenaren dit seizoen hebben gespeeld. Met soms flitsende combinaties en veel duelkracht op het middenveld hield Telstar de tegenstander behoorlijk in de tang. Bij rust stond het 3-0 door doelpunten van Teryll Ondaan (penalty). Svern van Doorm en Frank Korpershoek, maar gelet op de kansen en had de voorsprong twee keer zo groot kunnen zijn.

Direct na rust was het weer raak: Rodney Lopes Cabral maakte de 4-0. Daarna liet Telstar de vleugels iets vieren en kwamen de Friezen met twee doelpunten weer wat terug, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Komende vrijdag wacht koploper FC Twente in Enschede, een week later gaan de Witte Leeuwen op bezoek bij Almere. Twee belangrijke wedstrijden, waarin wordt bepaald of dit seizoen voor Telstar als een nachtkaars uitgaat of alsnog een niet meer verwacht nacompetitietoetje krijgt.