Weidevogels bewonderen in Hekslootpolder

Weidevogels bewonderen in Hekslootpolder
Foto: IVN Zuid-Kennemerland

Op zondag 7 april organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een interessante vogelexcursie in natuurgebied de Hekslootpolder. De deelenemers gaan op zoek naar weidevogels om hun verschillende gedragskenmerken te bestuderen.

De Hekslootpolder is het enige veenweidegebied in Haarlem waar nog weidevogels broeden. Voorbeelden hiervan zijn de grutto en de kievit. De polder staat bekend om zijn vele watervogels die er het hele jaar te zien zijn. Maar hoe klinkt het gefluit van deze vogels? Waaraan hebben zij hun naam te danken? En waarom is de Hekslootpolder eigenlijk zo populair bij zoveel vogelsoorten?

Voor de beste belevenis is het meenemen van een verrekijker aan te bevelen. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Behoud de Hekslootpolder. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De groep verzamelt om 09.30 uur bij het infopaneel op de parkeerplaats van Redoute/Slaperdijk, Spaarndam. De excursie zal ongeveer 3 uur duren. Meer informatie via Eric van Bakel, e-mailadres ericvanbakel@hetnet.nl, of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.