Nieuwe tweejarige CAO Tata Steel

Nieuwe tweejarige CAO Tata Steel
Foto: Tata Steel

Op woensdag 3 april heeft Tata Steel na een lange onderhandelingsronde met de vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en VHP Tata Steel een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe CAO, die volgens de betrokken partijen een goede balans tussen een aantrekkelijke werkgever zijn biedtten recht doen aan de huidige omstandigheden en uitdagingen van het staalbedrijf in IJmuiden.

De belangrijkste punten
Een structurele loonsverhoging van de CAO-lonen van 3,5% per 1 april 2019, 0,5% per 1 juli 2019, 2,5% per 1 mei 2020 en een eenmalige uitkering van 280 euro bruto per 1 oktober 2021. Verder worden proeven met flexibele werktijden uitgebreid en wordt een proef gestart met zelfroosteren in de vijfploegendienst. 19-jarigen ontvangen per 1 april 2019 het salaris voor volwassenen en worden leerlingen vanaf 21 jaar beloond conform de schaal voor volwassenen. De huidige diplomabonus van 200 euro voor leerlingen van de bedrijfsschool die hun opleiding hebben afgerond en het toekennen van een (afgeleide) RAU-uitkering worden voortgezet.