Stabat Mater in ’t Mosterdzaadje

Stabat Mater in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 5 april om 20.00 uur wordt het Stabat Mater van Pergolesi in ‘t Mosterdzaadje uitgevoerd door Marijke Goenendaal (sopraan) en Sarah Mareels (alt). De begeleiding is in handen van het Barokensemble Concerto Valiante.

Het ensemble o.l.v. klavecinist  Leonardo Valiante voert tevens werken uit van Purcell, Dall’Abaco,  Telemann en  Albinoni.

‘Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing’. Zo luidt  de beginregel van het gedicht dat omstreeks 1300 geschreven werd en waar Pergolesi zijn huiveringwekkend mooie muziek op schreef. Muziek over universele rouw, waar een ieder troost uit kan putten. Op zijn sterfbed (1736), hij was toen 26 jaar, schreef hij het slot duet.