Blaaskwintet speelt Matthäus Passion

Blaaskwintet speelt Matthäus Passion
Foto RTV Seaport/PR

Zaterdagavond 6 april opent de oud-katholieke Engelmunduskerk in oud-IJmuiden de deuren voor een concert van het Blaaskwintet “Niet Strijken”. Het concert bestaat uit delen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, afgewisseld door het voorlezen van het lijdensverhaal (de Passie) door Johannes van Riessen.

De prachtige muziek van Bach wordt in een kort en intiem concert op toegankelijke wijze ten gehore gebracht, aantrekkelijk voor alle leeftijden.

Blaaskwintet “Niet Strijken” is een lokaal ensemble van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. In september j.l. verzorgde het kwintet een kinderconcert in de Engelmunduskerk , waarbij het sprookje Assepoester op muziek van Gioacchino Rossini werd uitgevoerd.

Het concert begint om 20.00 uur in de oud-katholieke Engelmunduskerk, Koningin Wilhelminakade 117, Oud-IJmuiden
Toegang: gratis, met collecte voor de onkosten bij de uitgang