Telstar stunt opnieuw in uitwedstrijd

Nadat de vorige uitwedstrijd in en tegen Den Bosch na een 3-0 achterstand met 3-4 werd gewonnen, heeft Telstar maandagavond opnieuw op spectaculaire wijze een uitwedstrijd gewonnen tegen een op papier sterke tegenstander. In Deventer werd het tegen Go Ahead Eagles vlak voor tijd 2-3 voor de Velsenaren.

Met deze winst werd het katterige gevoel na de thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag, waarin Telstar niet verder kwam dan een gelijkspel tegen FC Eindhoven, meer dan weggespoeld. Coach Mike Snoei had het vooraf al voorspeld en dat bleek geen grootspraak: zijn ploeg kwam tegen de nummer drie van de ranglijst prima voor de dag en de overwinning was daarmee verdiend.

Telstar scoorde al in de eerste minuut via Ahmad Mendes Morreira, die attent reageerde op een afgeslagen dieptepass. In de elfde minuut maakte Go Ahead gelijk. In de tweede helft kwamen de Witte Leeuwen opnieuw op voorsprong, met een ziendend schot van dichtbij maakt Melle Springer in de 64e minuut de 1-2. The Eagles rechtten hun rug en kwamen via een penalty opnieuw langszij. Maar vlak voor tijd schoot Dylan Mertens na een inzet van Teryll Ondaan zijn ploeg op fraaie wijze naar de overwinning.

Zie www.sctelstar.nl voor een uitgebreid wedstrijdverslag, geschreven door Marja Korbee.