NieuwsPunt.- 1 april 2019

NieuwsPunt.- 1 april 2019
Foto: RTV Seaport

NieuwsPunt. wekelijks live radio nieuwsprogramma gepresenteerd door Sjoerd Dekker en Netty Struijs met: Nieuws uit Velsen en de VVV uitagenda.

Het eerste uur kwam Johan Zwakman namens het wijkplatform IJmuiden-Noord aan het woord. Tijdens het interview was hij onderweg naar de burentafel van Tata Steel waar onder andere aan de orde zou komen de investering van 100 miljoen om de stofoverlast in de IJmond te verminderen. Johan doet hierover volgende week verslag.
Gerard Eijberbergen stelde de uitagenda van de VVV in de regio aan de orde.

Het tweede uur deed Mike Clots namens het Zeekadetten verslag over de open dag op het opleidingsschip de Zaandam. Hiermee wordt geprobeerd jongeren enthousiast te maken voor een maritieme opleiding. Politiek verslaggever Gertjan Huijbens deed verslag van de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Een belangrijk agendapunt blijft de eventuele fusie van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen. In de IJmondcommissie van 16 april in het gemeentehuis van Velsen wordt hierover verder gedebatteerd.

Uur 1:

Uur 2: