Musici uit Minsk in ‘t Mosterdzaadje

Musici uit Minsk in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Tijdens hun concertreis door Nederland zijn de uit Minsk afkomstige violiste Ksenia Beltiukova en de pianiste Marina Romeyko op vrijdag 29 maart om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Ze hebben  een programma samengesteld met werken van Mozart (Sonate voor viool en piano Opus1 No.1), Scriabin (24 Preludes Op.11), Gershwin (uit de opera ‘Porgy and Bess’) en de première van de Wit-Russische componist Beltiukov (‘Tango’)

Ksenia studeerde na haar opleiding in Minsk in Amsterdam. Haar carrière leek hier al gemaakt maar de liefde voerde haar terug naar Minsk alwaar zij als violiste tot de top behoort en er met man en kinderen woont. Ook geeft zij les aan de Muziek academie aldaar.

Marina vertrok na haar studie in Wit-Rusland naar Wenen alwaar ook zij een paradepaardje werd in het Weense muziekleven. Zij is nu verbonden aan de Wit-Russische Philharmonie.