Beestenbende ruimt strand op

Beestenbende ruimt strand op
Foto RTV Seaport/PR

Tijdens de landelijke Opschoondag vonden kinderen van de Beestenbende en het Pieter Vermeulen Museum afgelopen zaterdag 23 maart binnen een half uur wel 179 peuken en heel veel andere rotzooi in het gebied rond het Kennemermeer en het IJmuiderstrand.

Er werden kritische vragen van de meehelpers aan wethouder Bram Diepstraten gesteld: waar kun je, als je je best doet om het zwerfvuil te verzamelen, al die rommel kwijt? Er staan te weinig bakken…… De wethouder meldde dat bij het Binnenmeer en de routes naar het strand spoedig meer prullenbakken geplaatst worden.

De opruimactie is ook bedoeld als een zogenaamde “0-meting”. Het Pieter Vermeulen Museum wil samen met BRAK! IJmuiden elke 3 maanden meten of de hoeveelheid afval toe- of afneemt: Daarom wordt tijdens de zomer en na het strandseizoen weer opnieuw gemeten.

Wil je ook lid worden van de Beestenbende? Meld je aan via info@pieter-vermeulen-museum.nl.