Megastunt van Telstar in Den Bosch

Telstar heeft in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch voor een megastunt gezorgd. Stonden de Witte Leeuwen halverwege nog hopeloos met 3-0 achter, in een knotsgekke tweede helft werd dit omgebogen tot een spectaculaire 3-4 eindstand.

Al na zeven minuten was het raak voor thuisploeg: Vincent Vermeij kon simpel intikken op aangeven van Imran Oulad Omar, die zelf voor rust ook twee keer hard en zuiver binnenschoot. Telstarspits Ahmad Mendes Moreira zette daar wel een prachtige actie tegenover die eigenlijk met een doelpunt had moeten worden bekroond: hij zag keeper Van der Steen ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de middenstip gericht over hem heen: de bal raakte de lat.

Een donderspeech van coach Mike Snoei in de rust en een tactische omzetting, de backs gingen ‘hoog’ druk zetten, zorgden voor de spectaculaire ommekeer. Een kwartier na rust stond het zomaar 3-3 na een door Terell Ondaan benutte (onterechte) strafschop, een harde uithaal van Melle Springer en een vanaf de zijkant door Moreira binnengeschoten vrije trap. Terell Ondaan sloeg daarna toe uit een counter en werd matchwinner.