Kaarslichtlezing in Ruïne van Brederode

Kaarslichtlezing in Ruïne van Brederode
Foto RTV Seaport/PR

Kasteelvrouwe Yolande van Lalaing uit de 15de eeuw komt tot leven in een kaarslichtlezing op donderdagavond 14 maart 2019 in de Ruïne van Brederode. In de sfeervolle torenkamer van de donjon vertelt Carla van den Berg over het bewogen leven van Yolande van Lalaing, de laatste bewoonster van Kasteel Brederode.

Yolande van Lalaing (1422-1497) was de laatste adellijke kasteelvrouwe die op Kasteel Brederode heeft gewoond samen met haar echtgenoot Reinoud II van Brederode. Yolande was een sterke vrouw met een tragisch leven, veroorzaakt door politieke ontwikkelingen en de strijd om de voogdij over haar kinderen na het onverwachts overlijden van haar man in 1473.

Het getijdenboek ‘The Book of Hours of Yolande de Lalaing’ staat vol met Brederode-heraldiek en emblemen waaraan tijdens deze kaarslichtlezing aandacht wordt geschonken.

Ruine van Brederode, Santpoort-Zuid. Inloop vanaf 19.00 uur. Kosten € 7,50 Reserveren via www.hoenu.nl regio Haarlem.