Souldiva Shirma Rouse soleert met Soli

Souldiva Shirma Rouse soleert met Soli
Foto Ron Pichel

De bekende souldiva Shirma Rouse is veel meer dan een uitstekende zangeres. Zij kan ook een groot orkest en koor in korte tijd de kneepjes en de ‘feel’ van haar favoriete muziek bijbrengen. Dat bleek zondagmiddag tijdens een workshop annex repetitie bij muziekvereniging Soli.

Soli kreeg de workshop van Shirma aangeboden omdat het vorig jaar was verkozen tot de culturele vereniging van Nederland. Het was tegelijkertijd een belangrijke repetitie voor de Rigo Verffabriek Night of Music, waarmee de grote vereniging uit Driehuis op 25 mei in Tennishal Velserbroek op grootse wijze het 110-jarig jubileum wil vieren.

Shirma Rouse zal dan een vijftal soulklassiekers zingen, begeleid door een samengesteld Soli-orkest van meer dan 100 muzikanten en 150 zangers afkomstig van diverse koren.

Andere bekende artiesten die meewerken zijn bandoneon-solist Carel Kraaijenhof, zanger-gitarist Gerard Alderliefste, pianist Cor Bakker, zanger Timothy Drake, zangeres Esther ‘Funky Diva Ezz’ de Haas en DJ DNS. Tijdens de Afterparty speelt de 100% Pretband.

Dankzij de hoofdsponsors Rabobank IJmond en Rigo Verffabriek en een reeks andere sponsors kost een kaartje voor dit muziekspektakel slechts 20 euro. Zie voor meer info en kaartverkoop www.soli.nl