Telstar wint, maar vergeet te scoren

Telstar wint, maar vergeet te scoren
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Winnen en toch niet tevreden zijn. Dat gold zowel voor de spelers en staf als de supporters van Telstar, vrijdag in het Rabobank IJmond stadion in Velsen-Zuid. Kansen genoeg voor de Witte Leeuwen om in de wedstrijd tegen FC Dordrecht het doelsaldo en zelfvertrouwen flink op te poetsen, maar het bleef bij een benauwde 1-0.

Doelpuntenmaker was Terryll Ondaan en dat was fijn voor hem en de ploeg, want de spits had sinds half december niet meer voor Telstar gescoord. Al raakte hij in de afgelopen wedstrijden wel diverse keren paal en lat. Nu rondde hij beheerst en effectief af nadat hij de bal vrij voor het doel had gekregen van Mendes Morreira, die met een fraaie rush drie spelers van Dordrecht te slim af was.

Daarna kreeg de thuisploeg volop kansen op meer en dus de mogelijkheid om de wedstrijd snel te beslissen tegen de bezoekers, die met een 17e plek net onder Telstar op de ranglijst staan. Maar dat gebeurde niet en daardoor bleef het spannend. Gelukkig voor de Witte Leeuwen reageerde doelman Wesley Zonneveld adequaat op een van de spaarzame inzetten van FC Dordrecht, waarmee hij de winst van zijn ploeg veilig stelde.